Möllitokoagikisat 6.12.2012

22.11.2012

Tule viettämään rento itsenäisyyspäivän iltapäivä yhdessä koirasi kanssa mukavassa seurassa samalla leikkimielisesti kisaillen!

Möllitokoagikisat järjestetään harjoitteluhallissa to 6.12.2012 klo 13.30. Ilmoittautua voit paikan päällä klo 13 alkaen. Tuomarina toimii Päivi Karhu.

Kisamaksut:
- seuran jäsenet 3 €
- seuran ulkopuoliset 5 €

Luokat:
-kiertokoulu - pennut (alle 1 vuotta)
-kiertokoulu (ei agilityssä virallisissa kisoissa kisanneet)
-alakoulu (agilityssä virallisissa kisoissa kisanneet)

Tokoagi on yhdistelmä tokoa ja agia, muttei kumpaakaan vakavamielisesti, eikä täysin toko-, eikä täysin agilitysääntöjen mukaisesti kisailtava leikkimielinen kisa. Tässä lajissa voi onnistua, vaikkei hallitsisi tokoa ja/tai agilityä kisaomaisesti ollenkaan. Tärkeintä on ohjaajan ja koiran yhteistyö!

Toko-osuus on tokoliikkeitä hieman muunneltuina, muut liikkeet suoritetaan yksittäin, paitsi pieni lyhyt paikallaolo, mikä on helpotettu tietenkin kiertokoulussa.

Agilityosuudessa näkyy agilityn perusidea; koira suorittaa erilaisia esteitä ohjaajan ohjatessa sitä niille tietyssä järjestyksessä. Virheistä tulee virhepisteitä, mutta tässä arvostellaan myös harmonia eli yhteistyö koiran ja ohjaajan välillä. Lisäksi agilityesteet eivät välttämättä ole virallisen agilityesteen näköisiä, vaan ne voivat olla vaikka itsetehtyjä tai jotenkin koristeltuja tms. Toki esteet ovat koiralle turvallisia. Hyppyesteillä ohjaaja voi määrittää esteen riman korkeuden, tämän vuoksi laji soveltuu myös pennuille ja veteraaneille.

Tervetuloa kaikki mukaan!