Treenisäännöt

Harjoitteluoikeuden lunastaessaan ohjaajat sitoutuvat noudattamaan yhteisesti sovittuja sääntöjä ja ohjeistuksia.

Talkoovelvoite

Talkoovelvoite koskee kaikkia seuran harjoitustiloja säännöllisesti käyttäviä jäseniä (treenimaksun maksaneita ryhmäpaikalla harjoittelevia ja vapaavuorolaisia). Säännölliseksi käytöksi katsotaan jo kerran kuukaudessa käyminen. Aktiiviset kouluttajat saavat hyväksi lukea yhden talkoon (möllikisat/ esteiden siirto) tekemällään koulutustalkoolla.

Talkoovelvoite sisältää kahdet yleiset talkoot. Lisäksi jokaiselle kuuluu omalla järjestämisvuorolla möllikisat, esteidensiirtotalkoot, viikkoradan rakennus ja hallin siivousvuoro. Mikäli henkilö on estynyt talkoilemaan omalla vuorollaan, niin hänen pitää itse huolehtia, että korvaa vuoron talkoilemalla vastaavissa talkoissa.

Mikäli talkoovelvoite ei täyty vuoden aikana, joutuu jäsen karenssiin määräajaksi.

Karenssin aikana treenaaminen ei ole sallittu ilman erillistä maksua:
- Hallia voi vuokrata normaalilla listahinnalla 25 €/h.
- Karenssin voi myös ostaa pois erillisellä kertamaksulla hintaan 100 €.
- Omalle treenipaikalle ryhmätreeneihin voi osallistua maksamalla kertamaksun 15 € / kerta.

Jos haluat treenata karenssin aikana, olethan yhteydessä rahastonhoitajaan. Maksu tulee olla suoritettuna, ennen seuran harjoitustiloihin menoa.

Poissaolojen ilmoitusvelvollisuus

Jokainen yleisestä ryhmästä ryhmäpaikan lunastanut jäsen on velvollinen ilmoittamaan poissaoloistaan. Kaikki poissaolot ilmoitetaan ryhmän sopimalla tavalla. Treenipäivänä ilmoitus tehdään suoraan kouluttajalle viimeistään kaksi (2) tuntia ennen treenien alkua.

Ilmoitathan vapaasta treenipaikasta WUOKS Treenimarkkinat FB-ryhmässä.

Jäsen voi menettää ryhmäpaikkansa jonossa seuraavana olevalle, jos poissaolo jää ilmoittamatta neljä (4) kertaa peräkkäin tai muuten toistuvasti. Mikäli ryhmään ei ole jonoa, joutuu koirakko määräajaksi (6 viikkoa) karenssiin. Siirtymiset ryhmästä toiseen tapahtuvat ainoastaan kouluttajien luvalla.

Muita huomioitavia asioita

Tutustu huolellisesti hallisääntöihin. Kaikki hallin käyttäjät sitoutuvat noudattamaan yhteisesti laadittuja pelisääntöjä.

Treenaajan säännöt

1. Ole ajoissa paikalla.
2. Lämmittele ja jäähdyttele koira treeniajan ulkopuolella.
3. Koirat saa viedä halliin/ kentälle vasta kuin edellisen ryhmän harjoitusvuoro on päättynyt. Tavaroiden vienti/wc-käynnit ovat sallittuja, kun ne tekee häiritsemättä edellisiä treenaajia.
4. Jokainen treenaaja osallistuu radan rakentamiseen, esteiden siirtämiseen ja riman korkeuden säätöihin.
5. Jokaiselle koirakolle on annettava suoritusrauha. Huolehdi, että oma koirasi ei häiritse muiden treenaamista. 6. Vuoroaan odottavat koirat saavat olla hallissa/kentällä, jos ne eivät häiritse. Jos koira ei osaa olla häkissä hiljaa, tulee ohjaajan harjoitella koiran rauhoittumista odottaessaan vuoroa tai pidettävä koira hallin/ kentän ulkopuolella esim. autossa.
7. Muista olla valmiina ennen omaa suoritusvuoroa, jotta treeniaika saadaan hyödynnettyä tehokkaasti.

Mitä mukaan treeneihin

Ohjaajalle

- Liikuntaan sopivat varusteet
- Sisäkengät, jotka täytyy vaihtaa halliin tultaessa
- Juomapullo

Koiralle

- Palkat (namit/ lelut)
- Juomakuppi
- Talviaikaan takkisuositus

Jätössakko

Koira ei saa tehdä tarpeitaan halliin/ kentälle. Vahingon sattuessa jätökset on korjattava pois välittömästi. Siivouskomerosta löytyy ämpäri, jossa on tarvikkeet siivoamista varten (pissapesuaine, paperia ja kakkapusseja). Halliin/ kentälle tehdyistä jätöksistä veloitamme lisäksi 15 euron jätössakon. Ilmoitustaululta löytyy jätösvihko, johon tulee kirjata tarvittavat tiedot laskutusta varten. Myös hallin ja kentän lähiympäristöstä on koiran jätökset ehdottomasti korjattava pois.

Lisäksi

Kipeää koiraa ei saa tuoda treeneihin. Ryhmän kouluttajalla on oikeus evätä koirakon osallistuminen harjoituksiin edellä mainitusta syystä. Koirien tulee olla rokotettuja Kennelliiton määräysten mukaisesti.

Esteet opetellaan yhdessä koulutusohjaajan kanssa, joten älä mene esteille ilman ohjaajan lupaa – virheiden korjaamiseen menee enemmän aikaa kuin uuden opettamiseen. Lisäksi esteiden turvallinen suoritustapa on erityisen tärkeää.

Jokainen harrastaja, valmentaja, tuomari ja muutoin koiraharrastuksen parissa toimiva henkilö on omalta osaltaan velvollinen huolehtimaan, että koiria kohdellaan asianmukaisesti ja koirien hyvinvointi otetaan huomioon kaikessa lajin yhteydessä tapahtuvassa toiminnassa.

Seuran ensisijaisena tiedotuskanavana toimii ainoastaan jäsenille tarkoitettu keskustelufoorumi, jonne uusien jäsenien kannattaa käydä liittymisen jälkeen heti rekisteröitymässä. Tunnistettavuuden vuoksi foorumin käyttäjätunnukset on oltava muodossa Etunimi Sukunimi, muussa muodossa olevia nimimerkkejä ei hyväksytä.

Lisäksi seuralla on Facebook-sivu @Wuoksen Agility Urheilijat ja FB keskusteluryhmä WUOKS Treenajat epävirallista pulinaa sekä Instagram-tili @wuoksenagilityurheilijat. 

Parhaimmillaan agilitysuoritus on ohjaajan ja koiran saumatonta yhteistyötä, josta molemmat nauttivat!

Tärkeää agilityssa on, että sinä ja paras ystäväsi pidätte yhdessä hauskaa!

Turvallisuusohje

PDF-tiedostoTurvallisuusohjeet.pdf (89 kB)
Turvallisuusohje on tehty täydentämään halli- ja treenisääntöjä. Kaikkien hallin käyttäjien on luettava ohjeistus huolellisesti läpi.